Rijders

Rick de Ruijgt

Niets mooier dan sporten in teamverband met een doel voor ogen.

Ik ben Rick de Ruijgt, 21 jaar, en kom uit Eemnes. Ik ben met het schaatsvirus aangestoken toen ik een jaar of 8 was. Tijdens een goede winter op een klein slootje, het bekende verhaal. Afgelopen jaren heb ik bij diverse langebaan ploegjes gezeten in Utrecht. Mijn hoofdfocus is dan ook altijd de langebaan geweest. Ik heb in deze jaren diverse NK’s voor junioren gereden. Mijn focus heeft altijd gelegen op het allround trainen waarbij al vrij snel duidelijk werd dat de sprint niet mijn sterkste onderdeel was…

Het langebanen is afgelopen jaren wat uit beeld geraakt, mede door de wedstrijd loze jaren. Via een oud trainer ben ik vorig seizoen in contact gekomen met de marathonploeg van Arktika en heb ik een B nummer gekregen. Een hele nieuwe uitdaging! Terugkijkend op mijn eerste seizoen als marathonner is het allemaal enorm boven verwachting gegaan! Ik heb zelfs in Burgum een natuurijswedstrijd in Nederland mogen rijden, echt een stiekeme droom.

Ik ben de ploeg dan ook enorm dankbaar dat ik deze kans gekregen heb afgelopen seizoen zonder enige referentie! Ik heb echt genoten van de wedstrijden en ervaringen die we met elkaar hebben opgedaan. Ik kijk enorm uit naar dit het aankomende seizoen waarin we volle bak voor het podium zullen gaan strijden!

Timon veerman

 

Ik heet Timon en kom uit Woudenberg en ben nieuw in de ploeg.

Zoals bij velen is het bij mij ook begonnen op jonge leeftijd op het slootje om de hoek. Uiteindelijk ben ik lid geworden bij SHV Woerden en ging ik elke zaterdagavond met de vereniging schaatsen in Utrecht. Na verloop van tijd ben ik daar ook begonnen met het marathon schaatsen. Op die manier ben ik uiteindelijk na een 5-tal jaar bij het 6 banentoernooi beland.

Naast het zelf fanatiek schaatsen en trainen geef ik ook nog training bij SHV aan de jeugd voor de toekomstige talenten.

Tot mijn studententijd ben ik lid geweest van SHV Woerden. Daarna ben ik lid geworden bij Alcedo, studenten schaatsclub Rotterdam. Daar ben ik ook fanatiek geworden in het langebaanschaatsen. Na mijn studieperiode in Rotterdam weer teruggekeerd naar Utrecht en bleef alleen het marathonschaatsen nog hangen bij mij. In Utrecht ben ik lid geworden van Arktika en ben ik doorgestroomd bij de B divisie.

 

Na mijn eerste jaar bij de B divisie als eenling ben ik gevraagd om bij de Arktika ploeg te komen. Met de ploeg hoop ik dat we als ploeg mooie uitslagen mogen neerzetten en wellicht zit er een podiumplek in voor onze ploeg.

Bovenal  heb ik er erg veel zin in om met de ploeg te gaan schaatsen.

 

Richard van schie

Hallo, ik ben Richard van Schie, 29 jaar oud en het nieuwste lid van marathon team Arktika.
 
Al sinds mijn 7e, toen de ijsbaan in Breda net gebouwd was, stond ik op de ijzers. Het was dan ook daar op de krabbelbaan dat ik mijn eerste meters maakte. Dat ging niet vanzelf, want ik had niet direct de aanleg. Maar door veel plezier en doorzettingsvermogen wist ik toch voor het eerst op mijn 17e mij te plaatsen voor Nederlandse kampioenschappen op de langebaan. Op mijn 19e heb ik zelfs podium gehaald op het NK Neo-senioren 1500 meter. 
 
Dat starten begreep ik nooit zo goed maar hard schaatsen en lang doorgaan zeker wel, zodoende heb ik later ingezien dat ik beter marathons kon gaan schaatsen en 2018 ben ik begonnen bij het zesbanen toernooi. Dat was een succesvol seizoen en een jaar later maakte ik mijn debuut bij de beloften. Daar lukte het niet om puur op kracht te winnen en dus moest ik ook tactisch slim gaan rijden en goed door een peloton kunnen bewegen. De afgelopen jaren heb ik mijzelf dan ook volledig omgeschoold van langebaner tot marathon schaatser, met als bonus dat natuurijs me goed ligt.
 
Nu maak ik de overstap naar marathon team Arktika en komende winter gaan ik samen met mijn nieuwe ploeggenoten hele mooie marathons schaatsen en hopelijk podia behalen. Ik kijk er in elk geval enorm naar uit en hoop jou dan langs de baan te zien om ons aan te moedigen. sportieve groet

Joost Schipper

Hoi! Ik ben Joost Schipper en ik woon op kamers in Utrecht. Ik volg de opleiding tot fysiotherapeut aan de HU. Ik heb van jongs af aan geschaatst. Eerst achter op het slootje op mijn Zandstra’s, maar later ook op de kunstijsbanen in Alkmaar en Hoorn. In Hoorn ben ik dan ook op m’n twaalfde begonnen bij een schaatsclub. Eerst reed ik wat langebaanwedstrijden, maar al snel reed ik ook de marathons in Hoorn. Zo kwam ik bij de marathonselectie in Hoorn terecht. Ik heb twee jaar bij de marathonselectie van Utrecht getraind en reed ik in het 6-banentoernooi.

Ik hoop aankomend jaar sterker te worden en nog veel te leren over het koersen. Ik kijk vooral uit naar de natuurijswedstrijden op de Weissensee of als het even kan zelfs in Nederland.

Myrthe Drogtrop

Ik ben Myrthe Drogtrop, fysiotherapeut en woon in Leusden Zuid.

Van jongs af aan sta ik al op de ijzers. Het wedstrijdschaatsen begon op de dinsdagmiddag & zondagochtend met de 100, 300 & 500 meters. Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar de langere afstanden en het marathonschaatsen. In seizoen 2017/2018 ben ik gestart in de 6-banen competitie en na twee seizoen doorgestroomd naar de beloftencompetitie.

k hoop mooie uitslagen te rijden en met het team mooie dingen te laten zien!

Naast het schaatsen ben ik werkzaam als fysiotherapeut.

Demi Benschop

Ha!
Ik ben Demi  geboren en getogen in Montfoort. Waar voor vele de schaatsliefde al op jonge leeftijd is begonnen, begon dit bij mij pas zes jaar geleden. Ik zag het schaatsen toen als een mooie gelegenheid om de winter goed door te komen en fris aan het zomerseizoen op de skeelers te beginnen. Inmiddels ben ik ook getroffen door het schaatsvirus en geniet ik volop van de marathons op het ijs. Het rijden in het peloton en het spelletje daarbij maken voor mij de marathons zo mooi.
Komend jaar zal ik voor het derde seizoen te vinden zijn in het Beloftenpeloton. Ik kijk er erg naar uit om samen met het team mooie wedstrijden neer te zetten en het beste bij elkaar naar boven te halen!
Naast het schaatsen ben ik werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis.

Doke Schoonhoven

Hoi, Ik ben Doke Schoonhoven en ik kom uit Amersfoort. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in processen die zich afspelen in bodem, water, atmosfeer en ijs aan de Universiteit van Wageningen. Tegenwoordig werk ik voor een kleine consultancy en houd ik mij vooral bezig met water en sediment. Geen ijs helaas, maar gelukkig kan ik mijn ijshonger een beetje stillen met schaatsen.

Ik ben vroeger begonnen met schaatsen op natuurijs, maar vanaf mijn 12e was ik ook een keer per week op de baan in Utrecht te vinden. Al snel begon ik met het rijden van jeugdmarathons en via de C marathons in Utrecht kwam ik bij het 6-banen terecht. Tijdens mijn studie was ik lid van IJzersterk en begon ook het dames B-peloton vorm te krijgen. Ik heb altijd met veel plezier de marathons gereden en ik vind het erg leuk dat er nu een volwaardige dames B competitie is. Ik geniet enorm van het schaatsen en hoop dat er nog mooie winters met natuurijs in Nederland aankomen, want dat is en blijft toch het allermooiste.

Aankomend seizoen hoop ik voorin mee te kunnen rijden en wie weet een top tien uitslag neer te zetten. Ik kijk er naar uit om samen met de andere rijdsters uit marathon team Arktika ten strijde te trekken aankomende winter!