Rijders

Rick de Ruijgt

Niets mooier dan sporten in teamverband met een doel voor ogen. Dat is ook precies wat ik afgelopen 2 ‘corona’ jaren gemist heb.

Ik ben Rick de Ruijgt, 20 jaar, en kom uit Eemnes. Ik ben met het schaatsvirus aangestoken toen ik een jaar of 8 was. Tijdens een goede winter op een klein slootje, het bekende verhaal. Afgelopen jaren heb ik bij diverse langebaan ploegjes gezeten in Utrecht. Mijn hoofdfocus is dan ook altijd de langebaan geweest. Ik heb in deze jaren diverse NK’s voor junioren gereden. Mijn focus heeft altijd gelegen op het allround trainen waarbij al vrij snel duidelijk werd dat de sprint niet mijn sterkste onderdeel was…

Afgelopen 2 jaar heb ik helaas niet de lijn door kunnen trekken op de langebaan waar ik in maart 2020 geindigd ben. Ik heb altijd fanatiek en met plezier getraind maar merkte dat het gebrek aan wedstrijden niet echt motiveerde. Helemaal nadat ik voor mijn gevoel de afgelopen winter ook de aansluiting op de langebaan verloren ben geraakt.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik vanaf vorige jaar einde winter enorm veel ben gaan fietsen en ook gaan koersen bij de Volharding. Ik merkte dat ik enorm veel voldoening haal uit dat tactische spel en dat ik echt een duursporter ben. Lange trainingsritten op de fiets in combinatie met een bikepack avontuur is mijn ‘corona hobby’ geworden. 

Voor mij is dit een compleet nieuwe wereld waarin ik terecht ben/ ga komen. Ik heb in het verleden een enkele keer een marathon gereden in Utrecht, maar dat is dan ook alles. Ik heb super veel zin in deze uitdaging en ben heel enthousiast over hoe ik hier bij Arktika de kans krijg om de 2.0 versie van mijzelf als schaatser te gaan ontdekken. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur.

Martijn de Boer

Ik ben Martijn de Boer en kom uit Leeuwarden ik kan misschien wel zeggen dat het schaatsen bij mij vroeg is begonnen. Met 5 jaar stond ik al
achter de slee op de Bonkevaart. In mijn jeugd heb ik altijd in Thialf Heerenveen geschaatst en tijdens mijn studie is mijn thuisbaan de Vechtse-banen in Utrecht geworden. In de afgelopen jaren ben ik het marathon schaatsen gaan ontdekken en uiteindelijk na een aantal seizoen bij de beloften uit te komen.
En ik ben er voorlopig nog niet klaar mee. Mijn mooiste wedstrijd tot nu toe…?
De Marathon op natuurijs in Haaksbergen!

Tom van Vliet

Tom van Vliet, 24 Jaar, geboren in Woerden, woont al zijn hele leven lang in Oudewater. Waar hij begonnen is aan het schaatsen en het skeeleren. Vanaf jonge leeftijd werd dit zijn ding en hij heeft er nog telkens veel plezier aan. Tom studeert in Utrecht aan de Hogeschool Utrecht op de opleiding fysiotherapie.
 
Daarnaast is Tom ook aan het werk bij de GGD als coördinator van de vaccinatie straat. Tom is in de zomer vaak op de skeelers te vinden. Dit vindt hij super leuk en is volgens hem dan ook een zeer goede basis voor het marathon schaatsen. Het marathonschaatsen is dan ook waar hij zich mee bezighoud in de winterperiode, en zal dit seizoen voor het 6de jaar van start gaan bij de Beloftes. Afgelopen jaar was het allemaal wat minder gegaan dan hij had gehoopt. En is dit jaar bezig om er weer helemaal het mooiste van te maken. Met de ambities om sterker en sneller te worden en misschien zelfs wel eens te winnen!

Joost Schipper

Hoi! Ik ben Joost Schipper, 23 jaar oud en ik woon nu twee jaar op kamers in Utrecht. Ik volg de opleiding tot fysiotherapeut aan de HU. Ik heb van jongs af aan geschaatst. Eerst achter op het slootje op mijn Zandstra’s, maar later ook op de kunstijsbanen in Alkmaar en Hoorn. In Hoorn ben ik dan ook op m’n twaalfde begonnen bij een schaatsclub. Eerst reed ik wat langebaanwedstrijden, maar al snel reed ik ook de marathons in Hoorn. Zo kwam ik bij de marathonselectie in Hoorn terecht. De laatste twee jaar heb ik bij de marathonselectie van Utrecht getraind en reed ik in het 6-banentoernooi.

Ik hoop aankomend jaar sterker te worden en nog veel te leren over het koersen. Ik kijk vooral uit naar de natuurijswedstrijden op de Weissensee of als het even kan zelfs in Nederland.

Myrthe Drogtrop

Ik ben Myrthe Drogtrop, 25 jaar en woon in Leusden Zuid.

Van jongs af aan sta ik al op de ijzers. Het wedstrijdschaatsen begon op de dinsdagmiddag & zondagochtend met de 100, 300 & 500 meters. Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar de langere afstanden en het marathonschaatsen. In seizoen 2017/2018 ben ik gestart in de 6-banen competitie en na twee seizoen doorgestroomd naar de beloftencompetitie.

Komen seizoen zal mijn eerste seizoen worden namens Arktika. Ik hoop mooie uitslagen te rijden en met het team mooie dingen te laten zien!

Naast het schaatsen ben ik werkzaam als fysiotherapeut.

Eline Stubert

Hoi! Ik ben Eline Stubert, schaatsfanaat, architect en woonachtig in Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik mijn draai gevonden bij de studenten schaatsvereniging Effe Lekker Schaatsen (ELS). Na een jaartje  verenigingsbestuur en vele langebaanwedstrijden werd mijn aandacht getrokken door het marathonschaatsen. Ik had tijdens langebaanschaatsen moeite met de tunnelvisie van mijn medeschaatsers. Dit is volledig anders bij marathon, waar samenwerken, lange tijd afzien en prachtige ontknopingen de wedstrijd minder eentonig maken.

Mijn hart voor sport is voor mij toch de prachtige techniek van het schaatsen, wat na vele jaren nog steeds een bron van motivatie is om beter te worden. En in de zomer de lange rondes op de fiets en mountainbike in Nederland en in de bergen. Aankomend seizoen is mijn ambitie om tussen deze bergen op de Weissensee mee te kunnen koersen. Daarnaast kan ik binnen dit team goed mijn rol vervullen als grafisch vormgever.

Ik heb er onwijs zin in om tactisch mijn ploeggenootje of mijzelf als eerste over de streep te trekken!

Demi Benschop

Ha!
Ik ben Demi, 23 jaar oud en geboren en getogen in Montfoort. Waar voor vele de schaatsliefde al op jonge leeftijd is begonnen, begon dit bij mij pas zes jaar geleden. Ik zag het schaatsen toen als een mooie gelegenheid om de winter goed door te komen en fris aan het zomerseizoen op de skeelers te beginnen. Inmiddels ben ik ook getroffen door het schaatsvirus en geniet ik volop van de marathons op het ijs. Het rijden in het peloton en het spelletje daarbij maken voor mij de marathons zo mooi.
Komend jaar zal ik voor het tweede seizoen te vinden zijn in het Beloftenpeloton. Ik kijk er erg naar uit om samen met het team mooie wedstrijden neer te zetten en het beste bij elkaar naar boven te halen!
Naast het schaatsen ben ik werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis.

Doke Schoonhoven

Hoi, Ik ben Doke Schoonhoven en ik kom uit Amersfoort. Tijdens mijn studie heb ik me verdiept in processen die zich afspelen in bodem, water, atmosfeer en ijs aan de Universiteit van Wageningen. Tegenwoordig werk ik voor een kleine consultancy en houd ik mij vooral bezig met water en sediment. Geen ijs helaas, maar gelukkig kan ik mijn ijshonger een beetje stillen met schaatsen.

Ik ben vroeger begonnen met schaatsen op natuurijs, maar vanaf mijn 12e was ik ook een keer per week op de baan in Utrecht te vinden. Al snel begon ik met het rijden van jeugdmarathons en via de C marathons in Utrecht kwam ik bij het 6-banen terecht. Tijdens mijn studie was ik lid van IJzersterk en begon ook het dames B-peloton vorm te krijgen. Ik heb altijd met veel plezier de marathons gereden en ik vind het erg leuk dat er nu een volwaardige dames B competitie is. Ik geniet enorm van het schaatsen en hoop dat er nog mooie winters met natuurijs in Nederland aankomen, want dat is en blijft toch het allermooiste.

Aankomend seizoen hoop ik voorin mee te kunnen rijden en wie weet een top tien uitslag neer te zetten. Ik kijk er naar uit om samen met de andere rijdsters uit marathon team Arktika ten strijde te trekken aankomende winter!