Begeleiding

Mark Posthumus

Ploegvertegenwoordiger

Tijdens zijn studietijd is Mark bij Utrechtse Studentenschaatsvereniging Softijs met het (marathon)schaatsen in aanraking gekomen. Hier is duidelijk geworden dat ieder talent hiervoor ontbreekt maar dat weerhield Mark er niet van om met veel plezier op en vooral naast de ijsbaan te staan tijdens wedstrijden. Dit plezier om anderen te zien schaatsen was voor Mark ook de aanleiding om als ploegenvertegenwoordiger zich voor Marathonteam Arktika in te zetten. Door het team te ondersteunen met organisatorische en financiële werkzaamheden, hoopt Mark dat de rijders zich optimaal kunnen focussen op het trainen en de wedstrijden.

Mark heeft de juridische master ‘Aansprakelijkheid en Verzekering’ afgerond en is momenteel werkzaam bij VLC&Partners als Schadeadviseur. Als Mark niet aan het werk is of bezig is voor Marathonteam Arktika is de kans groot dat hij dat hij muziek aan het maken is of een rondje aan het fietsen is. Ergens diep van binnen bestaat de droom om ooit de (Alternatieve) Elfstedentocht te schaatsen, maar of het daar binnenkort van gaat komen is nog maar de vraag.

Jolien van den Berg

Ploegvertegenwoordigster

Hoi! Mijn naam is Jolien. Schaatsliefhebber met een voorliefde voor schaatsen in de natuur en natuurlijk de Weissensee. Afgelopen jaar hoopte ik als rijdster van Marathonteam Arktika mijn debuut te maken in de nieuw opgerichte belofte competitie voor dames. Helaas heeft het niet zover mogen komen.

Na een seizoen vol fysieke problemen zet ik mij vanaf dit seizoen, samen met Mark en Martijn, in voor Sponsorwerving. Daarnaast hou ik mij bezig met de organisatorische kant van deze marathonploeg en ondersteun ik Mark bij zijn taken als ploegvertegenwoordiger langs het ijs.

Naast schaatsen heb ik een grote liefde voor wielrennen, ideeën bedenken en deze uitwerken, tekenen, training geven en nog 100 andere dingen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige.

Lars Haringsma

Ploegleider

Lars zal aankomend jaar de rol van ploegleider vervullen bij de heren en dames beloften van marathonteam Arktika. Lars was in het verleden al meerdere jaren actief als ploegleider bij Team Haven Amsterdam en Team AppelBeton en zal dit jaar na een sabbatical van enkele jaren dus weer langs de kant staan. Nadat Lars naar Utrecht is verhuisd, werd hij vorig jaar lid van Arktika en begonnen de eerste rijders al eens voorzichtig te polsen. “Door het enthousiasme van de rijders en rijdsters van Arktika begon het ook bij mij weer te kriebelen. Hopelijk kan ik door mijn ervaring mijn steentje bijdragen aan de eerste successen van deze nieuwe beloftevolle ploeg. Voor komend jaar kijk ik vooral uit om met de ploeg mee te draaien en ons te ontwikkelen.” aldus Lars.

Naast zijn drukke baan als ploegleider bij Arktika werkt Lars bij Meijburg & Co als Senior manager Indirext Tax & Tax Technology. Daarnaast probeert hij zijn vrije tijd zo veel mogelijk in te vullen met zelf te sporten. Hij is voornamelijk op de fiets te vinden, maar komt ook nog sporadisch naar de ijsbaan om zelf zijn rondjes te schaatsen.

Wop van Capelle

Ploegleider

Ik ben Wop van Cappelle, een van de ploegleiders van marathonteam Arktika. Ik heb een aantal jaren zelf bij de beloftendivisie geschaatst, maar na twee jaar met blessures besloten een stapje terug te nemen, ook om meer tijd over te houden voor carrière en andere hobby’s.

Naast schaatsen, wat ik nog steeds wekelijks doe, ben ik sinds een jaar weer begonnen met wedstrijdzeilen. Dit doe ik op een kajuitjacht van 12 meter, waarmee we met een team deelnemen aan offshore wedstrijden. Zo ben ik onder andere naar Engeland en Frankrijk gevaren. Zoals bijna elke schaatser zit ik ook graag een rondje op de fiets. Vroeger was dit uitsluitend op de racefiets, maar sinds kort ben ik ook trotse eigenaar van een mountainbike, een discipline die ik erg gaaf vind, maar waar voor mij nog een hoop te leren valt.

Naast mijn hobby’s ben ik werkzaam als inspecteur/adviseur bij een ingenieursbureau. Hier hou ik me bezig met het onderhoud wat uitgevoerd moet worden aan civiele kunstwerken.

Toen het plan werd opgevat om een nieuw Utrechts marathonteam op te richten, voelde ik me direct geroepen om hier iets voor te betekenen. Ik vind het leuk om mijn eigen ervaringen te kunnen delen met rijders die nog actief zijn in het marathonpeloton en hoop de rijders uit het team te kunnen helpen met het rijden van goede uitslagen.