Begeleiding

Mark Posthumus

Ploegvertegenwoordiger

Tijdens zijn studietijd is Mark bij Utrechtse Studentenschaatsvereniging Softijs met het (marathon)schaatsen in aanraking gekomen. Hier is duidelijk geworden dat ieder talent hiervoor ontbreekt maar dat weerhield Mark er niet van om met veel plezier op en vooral naast de ijsbaan te staan tijdens wedstrijden. Dit plezier om anderen te zien schaatsen was voor Mark ook de aanleiding om als ploegenvertegenwoordiger zich voor Marathonteam Arktika in te zetten. Door het team te ondersteunen met organisatorische en financiële werkzaamheden, hoopt Mark dat de rijders zich optimaal kunnen focussen op het trainen en de wedstrijden.

Mark heeft de juridische master ‘Aansprakelijkheid en Verzekering’ afgerond en is momenteel werkzaam bij VLC&Partners als Schadeadviseur. Als Mark niet aan het werk is of bezig is voor Marathonteam Arktika is de kans groot dat hij dat hij muziek aan het maken is of een rondje aan het fietsen is. Ergens diep van binnen bestaat de droom om ooit de (Alternatieve) Elfstedentocht te schaatsen, maar of het daar binnenkort van gaat komen is nog maar de vraag.

Jolien van den Berg

Ploegvertegenwoordigster

Hoi! Mijn naam is Jolien. Schaatsliefhebber met een voorliefde voor schaatsen in de natuur en natuurlijk de Weissensee. Afgelopen jaar hoopte ik als rijdster van Marathonteam Arktika mijn debuut te maken in de nieuw opgerichte belofte competitie voor dames. Helaas heeft het niet zover mogen komen.

Na een seizoen vol fysieke problemen zet ik mij vanaf dit seizoen, samen met Mark en Martijn, in voor Sponsorwerving. Daarnaast hou ik mij bezig met de organisatorische kant van deze marathonploeg en ondersteun ik Mark bij zijn taken als ploegvertegenwoordiger langs het ijs.

Naast schaatsen heb ik een grote liefde voor wielrennen, ideeën bedenken en deze uitwerken, tekenen, training geven en nog 100 andere dingen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige.

Sanne teekens

ploegleidster beloften heren

Hoi allemaal! Ik ben Sanne Teekens, ik ben 20 jaar en woon in Bodegraven. Ik werk als verpleegkundige op de afdeling gynaecologie/urologie in het ziekenhuis in Leiderdorp en als ik niet aan het werk ben, ben ik meestal op de ijsbaan te vinden. Ik schaats al vanaf mijn 7e jaar en heb dit lang gecombineerd met inlineskaten. Marathons bij het schaatsen en de lange afstanden bij het inlineskaten waren altijd mijn favoriet…geweldig die dynamiek en dat spelletje in het peloton! Maar omdat mijn werk en opleiding als verpleegkundige destijds niet goed te combineren waren met het vele trainen en wedstrijden rijden, ben ik twee jaar geleden gestopt met zelf wedstrijden rijden. Ik ben daarna als trainer bij de langebaan selectie van SkateUnited aan de slag gegaan. Super leuk om deze enthousiaste groep schaatsers te begeleiden bij hun ambities. Maar omdat mijn “marathonbloed” kruipt waart niet gaan kan…ben ik vanaf dit seizoen ook langs de ijsbaan te vinden bij de marathons van de belofte heren! Ik heb er super veel zin in om samen met team Arktika te gaan knallen dit seizoen!! Groetjes Sanne

Stein Grendel

Ploegleider beloften dames

Stein is dit jaar voor het eerst actief als ploegleider. De afgelopen jaren is Stein actief geweest als voorzitter en trainer van Talent Team Utrecht. Na een korte pauze van 1 seizoen begon Stein het ijs, het schaatsen en het contact met de rijders weer te missen.

Deze nieuwe rol is voor Stein daarmee een welkome uitdaging. Dit jaar wil Stein veel leren van onze ervaren ploegleider Lars. Het komende seizoen zal Stein het accent leggen op het vervullen van de rol als ploegleider van de dames en waar nodig ook de heren.

Voor Stein is het belangrijk dat iedereen naar eigen aard en aanleg deel kan uitmaken van het team. Met elkaar gaan we ervoor om dit jaar met een compleet team aan de start te staan. We moeten reëel zijn, maar Stein hoopt stiekem op mooie uitslagen in de tweede helft van het seizoen.