Onze visie

Schaatsmarathonteam Arktika is een initiatief voor en door marathonschaatsers uit de regio Utrecht. Omdat het bijna onmogelijk is om rijders vanuit verschillende regio’s samen te laten trainen hebben wij ervoor gekozen om rijders uit de eigen regio onder te brengen in een eigen team.

Waarom we dit doen? Omdat wij geloven dat samen nou eenmaal leuker is dan alleen. Samen wedstrijden rijden en samen trainen werkt motiverend en geeft de nodige stokken achter de deur. Vanaf seizoen 2019/2020 komen wij daarom uit, met zowel een dames- als een herenteam, in de belofte competitie van de KNSB.

Zoals beschreven gaan we met zowel een dames- als een herenteam deze uitdaging aan. Dit doen we omdat we geloven dat gemixt trainen zorgt voor een goede dynamiek binnen een team. Leuk detail: Alle rijders komen vanuit het studentenschaatsen en het team zelf vindt zijn wortels binnen Schaatsvereniging Arktika (een schaatsvereniging voor net afgestudeerden en jong werkenden). We werken dan ook met vooral jonge, enthousiaste mensen met frisse ideeën die hun persoonlijke expertise meebrengen om dit team tot een succes te maken.

Wij willen een gezond en duurzaam team worden wat de komende jaren het Utrechtse marathonschaatsen kan representeren. Kom ons aanmoedigen bij de volgende koers!