Ploegleider Stein aan het woord

Hoe vind ploegleider Stein het seizoen tot nu toe (jan'23) verlopen?


Natuurlijk volgen vele van jullie de Arktika marathonploeg. De instagram pagina marathonteamarktika heeft steeds meer volgens en ook het wedstrijdverslag wordt goed gelezen.

De marathonploeg is samengesteld uit lokale rijders en het merendeel is lid van Arktika. Utrecht is onze thuisbaan en hierdoor is gezamenlijk trainen toegankelijker geworden. In de praktijk wordt er daardoor vaker samen getraind. Naast de gezamenlijke dinsdagtraining volgen een aantal rijders ook op andere dagen een training van Arktika. Daarnaast heeft iedereen binnen de ploeg een aantal taken. Het leuke daarvan is dat we elkaar ook buiten de wedstrijden nodig hebben. Dit zorgt voor een positieve interactie.

Nieuw dit jaar is dat er 6banen rijders mogen meetrainen als volwaardig lid van het team. Zo kunnen we vanuit de club rijders de kans geven om het beste uit zichzelf te halen in de marathonsport en tegelijkertijd zorgt dat voor nieuwe aanwas voor team.

Ten opzichte van vorig jaar heeft zowel de dames als de herenploeg een reuzensprong gemaakt. Nog nooit eerder werden er zoveel goede uitslagen gereden. Dit jaar haalde maar liefst 4 rijders het NK op natuurijs en 5 rijders wisten zich te plaatsen voor het NK op kunstijs. Doke en Eline wisten net als Rick en Martijn de natuurijs wedstrijd in Burgum en het NK op kunstijs te behalen.  Myrthe wist zich op de valreep nog te plaatsen voor het NK op kunstijs. Waardoor Arktika maar liefst 3 dames aan de start had.  Voor zover bekend was er geen andere beloften ploeg die dit evenaarde.

Waar topsport bedreven wordt vind je ook altijd tegenslag. Zo heeft Demi te kampen met een lastig te verklaren blessure. We kunnen haar alleen maar prijzen in hoe sterk Demi daar mee om weet te gaan.

Met deze superlatieven op zak gaat de ploeg op 23 januari naar de Weissensee.  Daar gaan de rijders zich meten met de grote namen uit de topdivisie. De Arktika marathonploeg schaatst 4 wedstrijden. Er gaan 4 begeleiders mee. De ploeg is er klaar voor alleen het ijs moet nog aangroeien.

Wil je ook als marathonrijder of als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit fantastische team schroom dan niet op contact op te nemen.