Wedstrijdverslag (m) #1: Martijn heeft goede benen

KPN cup 1 – Jaap Eden, Amsterdam 

 

Na een zomer hard trainen, plannen, website bouwen, pakken ontwerpen en sponsoren zoeken is het eindelijk zo ver; de eerste marathon. Voor de wedstrijd bespreken we de tactiek hoe we de wedstrijd willen aanpakken. Het doel is uitrijden en wennen om relaxed in het peloton te bewegen. 

 

22:00 uur staan we met 84 man aan de start; de baan heeft de voorgaande 255 wedstrijdrondes aardig wat te verduren gehad met als gevolg dat er een behoorlijk gat in de bocht voor de finish zit. Mijn taak was om de eerste 20 rondes achter Tom door het peloton te bewegen maar in de loze ronde was ik hem al kwijt. Rustig blijven en Tom zoeken. 3 rondes later kwam ik Tom weer tegen en begon ik mij beter te voelen op het ijs. Stap 2; we hebben nog een ploegleider! Lars staat langs de kant; oogcontact maken! Euhm oja; hand gebaren, wat was wat ook alweer? Ondertussen vliegen de stukken ijs rond mijn oren omdat het gat nog niet door iedereen ontweken wordt. Met de benen zit het in ieder geval goed; de twijfel over de vorm is weg en de 1e helft van de wedstrijd gaat soepel. 

 

Tijd om mij voorin te melden en kijken of er – na de 1e groep die al rond is – nog wat te halen valt. Na wat kleine (mislukte) aanvallen lijkt er zich een groep los te werken van de kop van het peloton. Lars staat al mijn zijn wijsvinger in de lucht: Opletten! Volgende ronde is het zover ik krijg de opdracht om naar de kopgroep te springen. Na 2 rondes sluit ik aan bij de kopgroep, maar helaas niet veel later wordt de groep bijgehaald en is het peloton weer compleet.  

 

Na een chaotische eindsprint waarbij ik helaas niet de ruimte vond om voluit te kunnen sprinten kom ik als 25e over de streep. Het uitrijden is meer dan gelukt. Met Tom op de 18e plek (en dus punten voor het klassement) en Viktor op de 46e zijn we goed aan het seizoen begonnen, misschien wel sterker dan gedacht! Op naar de volgende!