Wedstrijdverslag (m) #KPN5: Inrennen op de vluchtstrook

KPN Cup 5 – IJsbaan Kennemerland, Haarlem

Hmm dat rode lampje op het dashboard dat hoort niet aan te staan?! Iets wat je meestal hoort in een reclame op de radio en niet onderweg naar een wedstrijd. Nadat Viktor de auto op de vluchtstrook heeft gezet en de motorkap open is blijkt er koelvloeistof achter de motor te zitten. Bovendien wordt de kachel ook niet meer warm, dus doorrijden is geen optie…

Na een belletje met de ANWB en nadat er een rijstrook wordt afgezet met een rood kruis, worden we na ongeveer 20 minuten opgehaald van de vluchtstrook. Helaas kunnen we niet afgezet worden bij de ijsbaan, maar een bushalte aan de rand van Haarlem is wel mogelijk. Ondertussen is het gelukt om vanaf daar opgehaald te worden, alleen dit duurt nog even. Dus omkleden en inlopen moet maar naast de bushalte. Uiteindelijk melden we ons om 17:05 aan voor de wedstrijd; dat scheelt weer, net geen tikkie. 

Na een iets anders verlopen voorbereiding sta ik verrassend rustig aan de start. De verkoudheid van vorige week is nog niet helemaal verdwenen helaas, maar tot nu toe heb ik alles uitgereden dus deze zal ook wel lukken. 

Na de loze ronde begint het spel en wordt het tempo opgeschroefd. Na een 25 rondes ga ik met de eerste aanval mee en met ons drieën pakken we snel 50 meter op het peloton, maar dit is na 3 rondes ook weer dicht gereden helaas. Een tijdje later rijdt er weer groepje van ongeveer 6 man weg. Ik schuif naar voren en rij er met een aantal anderen achteraan.

 

Langzaam halen we de groep bij, helaas is de samenwerking er niet en sluiten er steeds meer rijders aan. Het peloton breekt steeds meer op in kleine stukken. Er zijn genoeg groepen die los komen maar niks gaat helaas rond. Viktor zit goed in de wedstrijd en is halverwege veel voorin te vinden. Misschien iets teveel en moet helaas na 70 rondes uitstappen; de koek is op.

In de finale begint Tom zijn positie van voren te handhaven. Mijn plan voor vandaag was om Viktor in de finale naar voren te rijden, maar helaas gaat dit niet meer lukken en sta ik er alleen voor. De afgelopen wedstrijden zijn de finales rijden voor mij nog steeds een uitdaging, ik beweeg niet ontspannen door het peloton en vind het moeilijk om naar voren te komen. Lars gebaard met nog 5 rondes te gaan naar voren springen! Ik krijg het helaas niet voor elkaar om dit uit te voeren, de verkoudheid en verkrampte rug gooien roet in het eten. Tom komt met een 20e plek netjes over de streep, ikzelf op plek 48. 

Oja bijna vergeten de nieuwe buizen rijden wel lekker, met dank aan Jan Zwaan, op naar de Trachitol cup. 

 

100 rondes, 40km, gemiddelde ronde 32,9 43,8km/h