Wedstrijdverslag Eline: Sprinten op de thuisbaan

Doke, Myrthe en Eline zochten elkaar op

Doke rijdt het gat dicht richting het peloton

Marathon Cup 4: De Uithof in Den Haag

De damesploeg zou 18:10 starten voor hun derde wedstrijd. Dit was een thuiswedstrijd voor Eline, die in Utrecht en Den Haag traint. Iedereen had heerlijk geprofiteerd van het middagzonnetje op de fiets en kwam vol goede moed de Uithof binnen. Hierbij werd er eerst voorbesproken met Stein. Iedereen had een andere taak. Zo moest Demi voorin het peloton starten, mogelijk met een ploeggenoot en deze positie zolang mogelijk vasthouden. Myrthe zou de bochten goed doortrappen, voorin goed meekoersen en focus op positioneren. Doke kon haar heil halen in een kopgroep, Eline zou vooral sparen/wachten tijdens de wedstrijd door een slechte voorbereiding met ziekte en kijken wat er kon in de sprint.

Na het praatje van een jurylid mochten we starten, waarbij dit jurylid elke week weer verrast werd door een heel damespeloton die haar voorbij vloog. Het ijs lag er prachtig bij (behalve de buitenbochten, want de dweilers achtten dat niet nodig). De wedstrijd was onrustig, er werd geduwd en getrokken. Demi reed attent voorin, en had Doke’s wiel vanaf ronde 1 goed in de gaten. Myrthe reed daar vlak achter. Eline was achterin het peloton te vinden, maar reed 5 ronden later mee naar voren.

Er waren veel valpartijen, waarbij Doke na 10 ronden de klos was. Samen met een andere dame vloog ze de kussens in. Hierna volgde gezamenlijk een grote inhaalrace naar het peloton. Ook Eline ging op het rechtse stuk een paar ronden later onderuit. Gelukkig hield het peloton op dat moment de benen stil, dus duurde het niet lang om terug te keren.

Beide moesten in het peloton even uithijgen en konden daarna weer mee. Tijdens de wedstrijd waren er meerdere tempo versnellingen, waarbij er af en toe een paar meiden wegreden. Deze werden echter allemaal ingerekend behalve 1. Gezien haar positie in het klassement werd ze niet als een bedreiging beschouwd door de hoge klasseringsploegen en kon ze wegrijden. Met een knap staaltje teamwerk kon zij uiteindelijk een ronde pakken op het peloton. Hierdoor zou er worden afgesprint op ronde 3. Demi kon door problemen met haar enkel de wedstrijd niet uitrijden.

Myrthe, Doke en Eline zochten elkaar op 10 ronden voor het eind. Hierbij konden Doke en Eline zich uiteindelijk mengen aan de voorkant van het peloton en was het een gekke sprint, waarbij de benen meerdere malen stil werden gehouden. Uiteindelijk kwam de sprint 500 meter voor de finish echt op gang en kwamen Eline en Doke samen met een andere dame het laatste rechte stuk op. Deze dame waaierde de bocht uit, Doke moest hierdoor om haar heen, Eline koos de binnenkant, met zijn drieën werd er gestreden om plek 8, 9 en 10, waarbij Eline en Doke de strijd van de andere dame wonnen.

Myrthe kwam binnen op een prachtige 25ste plek en kon de punten bijna ruiken. Dit biedt weer mogelijkheden voor de volgende koers! Demi kon zich goed handhaven in het peloton en reed goed voorin. Door haar val kon Doke niet mee in een kopgroep, maar heeft wel een goede krachtinspanning geleverd om weer bij het peloton te komen. De volgende keer kan dit worden toegepast in een vluchtpoging! Eline kon zich goed handhaven in de sprint. Een mooi resultaat: top 10 voor team Arktika!

Foto’s van Bart Lemcke

Eline rijdt naar voren in het peloton

Demi zocht Doke op