Wedstrijdverslag Doke: Voorin zitten en tactisch vallen

Doke en Eline in de sprint

De val na de finish

Marathon Cup 3: Thialf in Heerenveen

Marathon cup wedstrijd 2 voor het dames B peloton in Thialf!

Na de openingswedstrijd in Amsterdam en vorige week een weekendje fietsen in plaats van koersen stond het complete team, inclusief stapels pannenkoeken, een goede dosis zin en een gezond portie spanning mooi op tijd in Heerenveen. Het altijd prachtige ijs werd bij binnenkomst in de hal nog wat extra opgefleurd door de langebaan trein van Reggeborgh en Jumbo Visma, waar nog even de perfecte techniek voor Thialf van kon worden afgekeken. 

Met deze kennis op zak en na de wedstrijd bespreking met interim ploegleider Fred werd de warming up ingezet. Al snel kwamen de benen op temperatuur (altijd lekker warm in Thialf) en waren de nodige spieren opgerekt en op spanning gebracht. 

Om 18:10 klonk het startschot. De wedstrijd begon vrij rustig, met af en toe een uitlooppoging van iemand maar er kwam niemand echt weg. Halverwege de wedstrijd gingen de rondetijden wat omlaag, maar dit was voor de dames nog geen probleem. Het ijs bleef goed en het peloton was nog niet echt uitgedund, tot ongeveer 15 ronden voor het einde de wedstrijd. Het peloton werd goed opgeschud door verschillende aanvalspogingen vanuit het peloton. Eline en Doke hadden elkaar gevonden en reden voorin het peloton attent mee en ook Myrthe zat nog netjes in het peloton en wist tijdens de iets rustigere rondes steeds beter een paar plekjes mee naar voren te schuiven. Vijf rondes voor het einde viel het peloton voor korte tijd weer even helemaal stil. Eline en Doke wisten voorin te blijven en probeerden zich zo goed mogelijk te positioneren voor de eindsprint. Ook Myrthe kon weer een paar plekjes opschuiven. 

Op het moment dat de sprint echt los barste kwam Doke toch even in de verdrukking tussen de rijen te zitten. Eline wist iets eerder uit de drukte te ontsnappen en finishte zo uiteindelijk als 14e. Doke werd vlak daarachter 16e en Myrthe finishte netjes in het peloton als 43e. Demi was helaas ten val gekomen en heeft de wedstrijd vroegtijdig moeten staken. Solidair met Demi hebben ook Eline en Doke na de finish het ijs nog even van dichtbij bekeken door een val in de bocht. Gelukkig heeft niemand zich bezeert!

Tevreden wordt er teruggekeken op afgelopen wedstrijd! Myrthe kon netjes in het peloton blijven en wist ten opzichte van Amsterdam ook makkelijker mee naar voren te schuiven. Eline heeft redelijk zuinig kunnen rijden en in de sprint alles kunnen geven wat er op dat moment in zat. Doke heeft een paar puntjes gepakt en de gehele wedstrijd attent voorin gereden. Demi reed tot haar val ook makkelijk mee in het peloton. Dat smaakt naar meer! 

Volgende week staan zowel de B dames als de B heren aan de start in Den Haag!