Trainingsweekend Bikepackstyle!

Het eerste weekend van juli stond voor de marathonschaatsers van Arktika in het teken van een trainingsweekend. Het dorpje Lathum, vlakbij Arnhem was de uitvalsbasis waar iedereen in eigen style naartoe is gekomen.

Zo maakte Richard en Rick vrijdag een mooie duurrit met een ommetje door Duitsland. Eline was de volgende die het vakantiepark wist te vinden. Wat wel even vermeld mag worden, doordat Eline alle boodschappen met zich mee had genomen kon de rest van de ploeg allemaal per fiets komen. In heuse ‘bikepackstyle’ druppelden de rijders binnen. Myrthe en Demi kwamen zo ook per fiets vol tassen op locatie. Joost had als enige de rugtas boven de zadeltas verkozen.

De zaterdag werd gezamenlijk gestart met een landtraining. In de miezer maar met muziek is er goed door gebuffeld. Een paar sprongenseries en afsluitend nog even in de elastieken hangen, het zit allemaal weer in de benen. Na een kleine ‘chillsessie’ werden de fietsen, dit maal zonder zadeltassen in gereedheid gebracht voor een mooie duurrit van vier uur door de omgeving Nijmegen. De weergoden waren ons niet helemaal vriendelijk gezind. Na al de mooie zonnige dagen van afgelopen weken moesten wij het doen met een aantal stortbuien. Ondanks dat geen gekrenkte moraal te bekennen, wel krakende kettingen maar daar was een gepaste oplossing voor. Een ge-olijfoliede ketting bij gebrek aan wax of normale olie moest voldoende zijn voor zondag. Bij terugkomst in het huisje werden de telefoons weggelegd (om de Tour de France uitslag te mijden) en hebben wij gezamenlijk de finale teruggekeken. Martijn was hier ook bij aangesloten. Hij wist ook al bikepackend Lathum te bereiken aan het einde van de zaterdag na zijn werkdag.

Nadat er op zondagochtend ontbeten was, de tassen weer ingepakt en het huisje schoongemaakt kon er weer getraind gaan worden. De eerste training stond in het teken van zes keer twee minuten VO2 max blokken op de Posbank. Met het zuur in de benen werd na ongeveer een uurtje de camping voor het laatst gevonden om nog even een kopje koffie te nuttigen. De benen werden weer in gereedheid gebracht voor de terugrit naar huis. Een rit over de Veluwe, met nog een kleine lunchstop voor groentekroketjes bracht ons alles weer op de bekende thuisgronden. De westerwind maakte het nog een beste terugrit.

Wij hebben weer een mooi weekend gehad met zijn allen, veel gelachen, hard getraind, de perfecte combinatie. Op naar de volgende!

Koffietje moet kunnen

Myrthe en Demi pakten samen de heenweg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *