Trainingsweekend Hard en vloeibaar water!

Voor ons gevoel hartje zomer, maar toch werden de schaatsen ingepakt en alle benodigdheden bijeen geraapt. Wat is er ook alweer nodig voor een paar uurtjes op het ijs?

Vanuit alle uithoeken van het land werd er aangereden naar Ljouwert, voormalig thuisbasis van Martijn en nu vooral ons onderkomen voor dit weekend. We hadden zijn hele ouderlijk huis ter beschikking en Thialf had speciaal voor de gelegenheid ijs aangelegd, waarvoor dank!

Rick, Richard, Martijn, Jolien, Myrthe, Kaj en Eline waren vrijdag avond lekker aan het bijkletsen van alle zomeravonturen en zaterdag ochtend werd er goed ontbeten. Eenmaal in Heerenveen konden we in de volle zon inlopen en flink bezweet ons in ons schaatspak hijsen. Doke en Demi vergezelde ons bij de eerste ijstraining!

De eerste meters werden getest, waarbij Doke gelijk een 1500 meter inzette en iedereen zoek reed. Dit uurtje werd vooral besteedt aan ijsgewenning en kort werk, om de spierherinnering goed te forceren. Het was een aardig druk trainingsuur en de valpartijen sloegen ons om de oren.

Na deze training werd er ontzettend goed geluncht op een grasveldje naast de baan. Waarbij er nog wat gender fluïde shirt wissels werden gedaan om onze nieuwe portretfoto’s voor de website te fabriceren.

Demi en Doke gingen weer op huis aan, en de rest maakten zich klaar voor het tweede ijsuur. Opnieuw werd er ingelopen en we hezen ons weer in de door de zon opgewarmde schaatspakken. Dit keer werden we op het ijs vergezeld door een sprintploeg uit het Oosten en een busje vol met Polen.

Bij het inrijden was het stuivertje wisselen voor de koppositie met de Poolse ploeg, die wij uiteindelijk wonnen want wij hebben natuurlijk de lange adem. Er stond nog meer snel werk op het programma, waarbij Eline en Myrthe eerst aanhaakten bij de mannen, en daarna hun eigen schema trainden. Jolien stond langs het ijs ons en de fotografie te verzorgen, wat een topper!

Chef Richard zette ’s avonds met behulp van Rick een geniale maaltijd op tafel. Waarna er nog een monstersorbet werd verorberd. ’s Avonds werd er nog een spelletje gedaan, en kroop men er vroeg in om de volgende ochtend met de fiets klaar te staan voor een stukje door de Friese landschappen.

Hierna hebben we de boel afgesloten met een Supsessie op de Ljouwertse wateren, een soort core stability training met verkoeling. Een prachtig weekend, en moraal gekweekt voor het komende seizoen!

Meerdere soorten ijs dit weekend

Rick ging in style het water op

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *