Wedstrijdverslag Doke in Den Haag: Aanvallen en erbij blijven 

Doke en Demi naast elkaar in het peloton

Eline hijgt uit na de sprint. Foto’s Fred Berlijn

Afgelopen zaterdag werd de derde Marathon cup wedstrijd voor de beloften dames verreden op de mooiste baan achter de duinen, Den Haag! Myrthe moest helaas verstek laten gaan omdat ze nog te veel last had van een kleine heupblessure. Safety first! Beter één missen en volgende week weer fit aan de start, dan een aantal ronden te lang door strijden en vervolgens meerdere wedstrijden moeten missen. Gelukkig was de rest van het team wel aanwezig.

Er werd driftig ingelopen en het ijs lag er netjes bij, ze hadden er zin in! Voor Demi en Doke was het weer het doel om de wedstrijd uit te rijden en waar mogelijk zich meer naar voren in het peloton te gaan begeven. Eline haar missie was om in eerste instantie mee te zitten met een paar kop groepjes, maar mocht dit niet leiden tot een rondje voorsprong dan in het laatste deel van de wedstrijd de krachten iets te sparen zodat ze nog zou kunnen gaan voor een goede eindsprint. 

Het startschot viel en direct werd er flink door gereden. De eerste helft van de wedstrijd viel het peloton eigenlijk niet echt stil. Er waren veel aanvalspogingen en Eline wist een aantal keer in veelbelovende groepjes mee te springen of er nog naar toe te rijden. Helaas was het vrij constante en redelijk hoge tempo voor Doke nog te veel van het goede, zij moest de wedstrijd halverwege staken. Demi wist net als vorige week goed stand te houden in het midden van het peloton. Ze kon heel lang heel netjes mee komen en schoof door naar voren wanneer dat mogelijk was. Helaas eiste het stroeve werkijs van Den Haag in de laatste paar rondes toch zijn tol, waardoor Demi het peloton 4 rondes voor het einde moest laten lopen. Eline was nog op afspraak en had de benen iets weten te sparen naar het einde toe. Ze zat 8 rondes voor het einde heel goed voorin, maar kwam vervolgens toch net in de verdrukking, waardoor een top turbo sprint er niet meer helemaal in zat. Desalniettemin eindigde ze toch nog netjes in het linkerrijtje op een 31e plek en ook Demi werd geklasseerd als 53e. 

Volgende week die andere (misschien wel nog mooiere) baan achter de duinen, Haarlem! Hopelijk is het team dan weer helemaal compleet, we kijken er naar uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *