Trainingsdag Almere

Trainingsweekend 7 mei, Almere

Om het zomerseizoen in te leiden hadden de dames van Marathon Team Arktika een zaterdag met ploegleider Stein op de planning staan om voor het eerst in deze nieuwe ploegformatie te trainen. Demi en Eline waren de al Arktika rijders, Doke Schoonhoven en Myrthe Drogtrop komen ons versterken. Uiteindelijk werd de groep aangevuld met een paar enthousiaste mede schaatsers, waaronder onze nieuwe aanwinst bij de mannen, Rick de Ruijgt.

De dag begon met een koffietje bij Stein thuis in Almere, hiervandaan zouden we een stukje met de auto de polder inrijden om in de buurt van Zeewolde 2 uurtjes te skeeleren.

Het was een echte polderroute, met wildroosters, takken, stukken gras en de kans op loslopende (wilde) paarden en koeien. Er werd gerefereerd naar natuurijs, gezien men hier ook uit de wind wilde zitten, maar nog steeds gefocust moest zijn op de ondergrond om te zorgen dat je niet potentieel onderuit ging. Zweden flashbacks! Er werd vaak ‘’TAK!’’ ‘’Poep!’’ of ‘’Zand!’’ geroepen in een poging elkaar te sparen. Halverwege werd er wel geconcludeerd dat dit een goeie takkerit was. Uiteindelijk werd er door de mede rijders uitgevonden dat je ook over wildroosters kan rennen, een trucje die niemand na wilde doen.

Zo’n 15km voor het eind begon bij Eline haar voorwiel weg te lopen, die er uiteindelijk ook maar gewoon helemaal uit haar frame viel, waardoor Eline ook de berm in donderde, gelukkig zonder erg. Het wiel werd er door Stein weer vakkundig met behulp van een gefabriceerd Torx-takje ingedraaid. Door deze elke 5km weer vast te schroeven bleef het gelukkig bij dit ene ongeluk.

Na een goede lunch was het tijd voor ‘’uitfietsen’’ met een rondje Oostvaardersplassen. Het zonnetje stond goed en het uitfiets tempo was nergens te bekennen, maar we hadden wel lekker gefietst.

Na een laatste koffietje bij Stein was het huiswaarts. Iedereen voldaan, het zomerseizoen is begonnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *