Trainingsweekend op de Posbank

 Afgelopen weekend hebben een groot deel van de B en C rijders vertoefd in het bosrijke plaatsje Velp. De regio rond de Posbank bleek een perfecte plek om in de nabije omgeving nog wat trainingsarbeid te verrichten. Het was een prachtig zomers septemberweekend. Ideaal dus om eropuit te trekken.

 Nadat vrijdag in de loop van de avond de groep compleet was kon er gezamenlijk gegeten worden. Dit was zo gepiept aangezien Myrthe en Kaj thuis al 2 gehele maaltijden hadden voorbereid. Om de dag goed af te sluiten werd er nog een zwijnenjacht in gang gezet aangezien ons verteld was dat deze rond het park bivakkeerden. De telling eindigde op een klein hertje en wat opgepikte knor geluiden uit de bosjes.

 De zaterdag begon met een gezamelijk ontbijt in een van de 2 huisjes. Nadat iedereen voorzien was werd er koers gezet naar een zorgvuldig uitgezochte zandverstuiving door trainer van dienst Stein. En die wist hier namelijk wel raad mee. Na het inwerken volgde een zorgvuldig uitgezet parcours waar 3 tempo’s het lactaatgehalte deed oplopen. Nadat er rustig teruggedribbeld werd naar de huisjes kon er even gechilld en geluncht worden. Rond half 3 (laten we het niet hebben over de startklaar afgesproken tijdstippen) vertrok de ploeg voor een mooie ronde van zo’n 2.5 uur over de Veluwe. Op een lekke band na verliep de rit soepel. Na het opfrissen werd er een heerlijke pastamaaltijd genuttigd. Na een snelle vaat werd er vervolgens koers gezet richting het terras waar iedereen nog even een kleine versnapering tot zich nam. Wederom werd de avond door een deel van de groep afgesloten met een kleine boswandeling. Het bleek echter nog te vroeg voor de nachtdieren om zich te vertonen, wel was te horen dat het halve bos werd omgeploegd.

 De zondag werd gestart met een buikspierkwartier fanatiek verzorgd door Stein. Na een uitgebreid ontbijt inclusief de nodige koffietjes (de cupjes moesten op) en een uitgebreide vooruitblik op de Weißensee kon er aanstalte gemaakt worden voor de afsluitende ronde. De ronde begon wat glooiend met op het einde de nodige lusjes op de Posbank. Na wat kort oponthoud in het begin vanwege de Simac Ladies Tour, vorderde het tempo gestaag. Dit kwam wederom tot stilstand door een lekke band van Timon (met 4 stuks in 2 Arktika weekenden de koploper in het klassement). Afijn, nadat dit snel verholpen was werd er nog een kleine pauze ingelast alvorens het laatste deel van de rit even in een wat hoger tempo werd afgewerkt.

Nadat iedereen weer bij de auto’s was gearriveerd was het een kwestie van omkleden en inpakken.

We kijken als ploeg terug op een geslaagd trainingsweekend waarin we een mooie stap hebben gezet richting het naderende winterseizoen! Op naar de eerste ijstrainingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *